Фритата с тиквички

Бърза и ароматна
Източник: Деси Б.
ТИТЛА: Чирак
Дата: 07.12.2015
Фритата с тиквички
 
Необходими продукти:
2 тиквички
500 г твърдо козе сирене (кашкавал или сирене „Пармезан“
7 яйца
зехтин
мащерка, сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Настържете тиквичките.
2
Овкусете ги със сол и черен пипер.
3
Отцедете ги добре и ги запържете за няколко минути в зехтин.
4
Разбъркайте яйцата с половината сирене и ги подправете със сол, черен пипер и мащерка на вкус.
5
Прибавете сместа в тигана при тиквичките и когато яйцата започнат да се втвърдяват, настържете останалото сирене и прехвърлете съда във фурната.
6
Запечете фритатата, докато получи златиста коричка.



Съвет:
Използвайте тиган с метална дръжка, за да не се разтопи във фурната.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: