Гъбена яхния

Постна и много ароматна
Източник: Бон Апети
Дата: 24.11.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г гъби „Кладница“
500 г печурки
800 мл зеленчуков бульон
150 мл червено вино
80 мл зехтин
1 консерва пасирани домати (400 г)
2 картофа
2 скилидки чесън
1 стрък стеблена целина
1 глава лук
1 морков
2 с. л. доматен концентрат
2 с. л. брашно
1/4 ч. л. кимион
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Гъбена яхния
Гъбите се почистват, печурките се режат недро, а кладницата се накъсва. Запържват се в половината от зехтина, до златисто.
2
Гъбена яхния 2
Лукът, морковът и целина се режат на кубчета, а чесънът се накълцва. Запържват се в друг съд с останалия зехтин.
3
Гъбена яхния 3
След като станат златисти, се сипва брашното и се запържва.
4
Гъбена яхния 4
Добавя се доматеният концентрат.
5
Гъбена яхния 5
Подправя се с кимиона и се наливат виното, бульонът и доматите.
6
Гъбена яхния 6
Картофите се обелват, нарязват се на едри кубчета и се слагат в яхнията, заедно със запържените гъби. Овкусява се със сол и черен пипер на вкус.
7
Гъбена яхния 7
Вари се под капак на умерен огън, докато зеленчуците омекнат – около 30–40минути.
8
Гъбена яхния 8
По желание се поднася с наситнен копър и листенца от целина.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


215 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: