Горещи английски хлебчета

Със стафиди, червени боровинки и аромат на карамфил, канела и звезден анасон
Източник: Бон Апети
Дата: 12.04.2012
Горещи английски хлебчета
 
Необходими продукти:
800 г бяло брашно
1 яйце
65 г пудра захар
200 мл прясно мляко
200 мл вода
1 пакет суха мая
90 г краве масло
65 г червени боровинки
100 г стафиди
1 ч. л. канела
1/2 ч. л. звезден анасон
1/2 ч. л. карамфил
1/2 ч. л. мейс (обвивката на индийското орехче)
1/2 ч. л. сол

за намазване и украса:
1 яйце
40 г брашно


Начин на приготвяне:
1
Горещи английски хлебчета

Брашното се пресява заедно със солта, захарта и сухите подправки. Прибавя се маслото, нарязано на кубчета и се намачква с пръсти, докато станат фини трохи. Слага се и мейс – счукан или стрит.

 


2
Горещи английски хлебчета 2

Прибавят се маята, топлите мляко и вода, яйцето и се замесва меко тесто. Меси се около 10 минути – трябва да стане меко тесто, което се лепи по пръстите.

 


3
Горещи английски хлебчета 3

Тестото се смесва със стафидите и червените боровинки. Оставя се да втаса в купа покрита с фолио за свежо съхранение, докато удвои обема си.

 


4
Горещи английски хлебчета 4

Тестото се разделя надве и се оформят рула. Нарязват се на филии и от тях се оформят топки – общо 20 на брой. Разпределят се в две тави с пергаментова хартия и се покриват с филио за свежо съхранение. Оставят се да починат още 15–20 минути.

 


5
Горещи английски хлебчета 5

После се намазват с разбито яйце. Брашното за украсата се смесва с малко вода и се поставя в пош. С него се прави кръст върху питките. Пекат се в загрята на 210 градуса фурна, без вентилатор, за 20–30 минути (зависи от големината им).

 


6
Горещи английски хлебчета 6

Когато са готови, се поставят върху метална решетка, за да се охладят. После се сервират.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Страхотни!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


158 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: