Грах с карфиол

Една чудесна зеленчукова гарнитура, подходяща да се поднесе към различни видове месо
Източник: Бон Апети
Дата: 23.02.2013
Грах с карфиол
 
Необходими продукти:
500 г замразен грах
1 малка глава карфиол
1 голяма скилидка чесън
кората от 1 лимон
80 г краве масло
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Грах с карфиол

Карфиолът се разделя на розички. Смилат се в чопър, но не трябва да стават на пюре.

 


2
Грах с карфиол 2

В маслото, на умерен огън, се запържва грахът.

 


3
Грах с карфиол 3

Към него се прибавят чесънът, стрит на паста с малко сол, смленият карфиол и  настърганата кора от лимона. Зеленчуците се запържват за около 5 минути, овкусяват се със сол и черен пипер и се поднасят.


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

22.11.2013
Страхотна гарнитура, у дома много я харесаха
4.
Изпрати
лично съобщение

29.09.2013
Хареса ми тази комбинация !Вместо краве масло , използувах зехтин - по здравословни причини. Вместо лимонова кора- сложих пресен копэр и магданоз.
3.
Изпрати
лично съобщение

22.09.2013
Чудесно е!
2.
Изпрати
лично съобщение

08.08.2013
Много бърза и вкусна гарнитура!
1.
Изпрати
лично съобщение

22.11.2013
Добавих и малко зехтин накрая, стана много вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


181 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: