Хапки със спанак и прошуто

ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 30.10.2017
Хапки със спанак и прошуто
 
Необходими продукти:
1/2 морков
1 червена чушка
1 стрък пресен лук
50 г колбас
10 с. л. млечна салата
1/2 ч. л. сол
1/2 ч. л. лимонтузу
200 г пресен спанак
1 с. л. мед
зехтин
200 г прошуто
1 кисела краставичка
4 скилидки чесън
1 шепа маслини
1 багета
1/2 връзка копър
сусам


Начин на приготвяне:
1
Морковът, половината червена чушка и колбасът се нарязват на дребни парченца.
2
Добавят се наситнените лук и копър (част от копъра се запазва за гарниране).
3
Всичко се смесва с млечната салата, лимонтузуто и солта. Разбърква се.
4
Багетата се нарязва на малки филийки, които се намазват със зехтин и меда, и се поръсват с предварително счукания чесън и заделения копър. Оставят се настрана, за да може хлябът да се напои добре със сместа от мед и зехтин.
5
Спанакът се измива добре и листата му се откъсват едно по едно.
6
Върху всяко листо се поставя по парче прошуто. Слага се и по 1 ч. л. от сместа и се завива на руло.
7
Всяко руло се поставя върху филийка хляб и се фиксира с клечка за зъби, на която се нанизват предварително нарязаните на кубчета кисела краставичка, останалата червена чушка и маслинка. Накрая се поръсва с копър и сусам.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: