Рибка на морско дъно

Дата: 17.11.2017
ТИТЛА: Помощник готвач
Рибка на морско дъно
 
Необходими продукти:
2 филии хляб
2 стръка копър
50 г топено сирене
1 морков
5 малки маслини
1 сварено яйце от пъдпъдък
1 свежа краставичка
1 ч. л. зехтин
1 ч. л. лимонов сок
 

Начин на приготвяне:
1
Кората на хляба се отстранява с нож, така че филиите да придобият квадратна форма. Намазват се с топеното сирене. Поръсват се с ситно накъсания копър. Изпичат се на тостер. Поставят се в чиния.
2
Морковът се обелва с белачка. От по-тънката му част се отрязват няколко кръгчета. Останалата част се разрязва на две по дължина и се нарязва на тънки резенчета.
3
Едно парченце се оформя като малък квадрат. Това парченце го слагаме в едната част на филийката, за да служи за основа на окото. От върха на една маслина се отрязва парченце. Поставя се върху кубчето от моркова. Останалите парченца се нареждат, така че да оформят люспите на рибката.
4
От краставичката се отрязва тънко кръгче, което се разрязва на две, така че да оформим задната перка на рибката.
5
Кръгчетата морков служат за балончетата въздух. Дъното се оформя от яйцето, копъра и останалите маслини. Всичко се напръсква със смесените зехтин и лимонов сок.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


SuperMag коментира рецептата Пица със зеленчуци на грил
SuperMag коментира рецептата Салата от печени тиквички
SuperMag коментира рецептата Пилешко с пролетни зеленчуци
SuperMag коментира рецептата Супа топчета със спанак
SuperMag коментира рецептата Ябълки със сирене и ядки
SuperMag коментира рецептата Тофу с ябълки
SuperMag коментира рецептата Постна ябълкова торта
SuperMag коментира рецептата Тарт с ябълки
SuperMag коментира рецептата Лесен плодов сладолед
SuperMag коментира рецептата Тарт с бял шоколад и плодове
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта