Рибка на морско дъно

ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 17.11.2017
Рибка на морско дъно
 
Необходими продукти:
2 филии хляб
2 стръка копър
50 г топено сирене
1 морков
5 малки маслини
1 сварено яйце от пъдпъдък
1 свежа краставичка
1 ч. л. зехтин
1 ч. л. лимонов сок


Начин на приготвяне:
1
Кората на хляба се отстранява с нож, така че филиите да придобият квадратна форма. Намазват се с топеното сирене. Поръсват се с ситно накъсания копър. Изпичат се на тостер. Поставят се в чиния.
2
Морковът се обелва с белачка. От по-тънката му част се отрязват няколко кръгчета. Останалата част се разрязва на две по дължина и се нарязва на тънки резенчета.
3
Едно парченце се оформя като малък квадрат. Това парченце го слагаме в едната част на филийката, за да служи за основа на окото. От върха на една маслина се отрязва парченце. Поставя се върху кубчето от моркова. Останалите парченца се нареждат, така че да оформят люспите на рибката.
4
От краставичката се отрязва тънко кръгче, което се разрязва на две, така че да оформим задната перка на рибката.
5
Кръгчетата морков служат за балончетата въздух. Дъното се оформя от яйцето, копъра и останалите маслини. Всичко се напръсква със смесените зехтин и лимонов сок.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: