Икапири

Японско предястие от пържени калмари с лют сос
Източник: Mandarina Brauswetter
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 26.11.2019
Икапири
Икапири
 
Необходими продукти:
500 г калмари (дължина 15-20 см)
3 с.л. картофено нишесте
1 с.л. черен сусам
олио за пържене

за лютия сос:
1 скилидка чесън
10 г гочугару (корейски смлени люти чушлета)
40 г гочуджанг (чили паста)
40 мл соев сос
15 мл сусамово олио
30 г захар
30 г кленов сироп (или мед)
60 мл оризов оцет
1 щипка сол
1 ч.л. бял пипер


Начин на приготвяне:
1
Чесънът за маринатата се обелва и се нарязва на ситно. В купа се смесват смлените люти чушлета, чили пастата, соевият сос, сусамовото олио, захарта, кленовият сироп, оризовият оцет и чесънът. Разбърква се добре. Овкусява се със сол и пипер на вкус.
2
Калмарите се се режат на кръгчета дебели около половин сантиметър или на ленти.
3
Олиото се загрява до 180 градуса. Калмарите се овалват в картофеното нишесте, след което се потупват, за да падне излишното.Внимателно се поставят в горещото олио и се запържват за 3-4 минути. Разбъркват се постоянно, за да се изпържат равномерно. Изваждат се върху кухненска хартия, за да може излишната мазнина да попие в нея.
4

Залейте хрупкавите калмари с лютия сос. Аранжирайте в купички и поръсете с черния сусам.

Съвет:
Сервират се горещи. Отиват им соеви бобчета, приготвени на пара или сварени в подсолена вода.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



197 ДУШИ ОНЛАЙН
Дзопино коментира рецептата Бьоф Строганов
milenka коментира рецептата Руло с череши и маскарпоне
milanova1234 се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: