Рулца от патладжан с рикота и доматен сос

Източник: Ruslan Dimov
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 31.01.2024
Рулца от патладжан с рикота и доматен сос
Рулца от патладжан с рикота и доматен сос
Рулца от патладжан с рикота и доматен сос
 
Необходими продукти:
4 патладжана
1 глава лук
3 скилидки чесън
1 топка моцарела
500 г доматено пюре
30 г кедрови ядки
пресен босилек
прясна мента
зехтин
риган
сол и черен пипер


Начин на приготвяне:
1
Патладжаните се нарязват по дължина, за да се получат около 12 парчета или повече. Запичат се на грил или на сух тиган. Ако са по-тънки, е по-лесно да се навият.
2
Когато са готови, прибирете ги в съд с капак, за да омекнат.
3
Разбъркайте рикотата с малко зехтин,сол и черен пипер. Наситнете ментата и босилека и ги добавете при рикотата.
4
Запържвате лука до златисто, добавяте доматеното пюре, наситнения чесън, сол, черен пипер и чаена лъжичка риган. Оставете да покъкри 10 минути.
5
С лъжичка размазвате тънък слой от рикотата по патладжана, навивате на руло.
6
В тавичка слагате половината от доматения сос. Нареждате рулцата патладжан и покривате с остатъка от доматения сос.
7
Върху всяко рулце сложете по резенче моцарела и посипете с кедрови ядки.
Печете 20 минути на 180 градуса при предварително загрята фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: