Индийски хлебчета с карфиол

Колкото нестандартни, толкова и вкусни
Източник: Бон Апети
Дата: 03.10.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
240 г брашно (+ за размесване)
170 мл топла вода
сол на вкус
олио и масло за пържене

за плънката:
1 малка глава карфиол (около 400 г)
1/2 голяма глава лук
2 люти зелени чушки
30 г пресен джинджифил
1/2 ч. л. куркума
1/2 ч. л. кориандър
1/2 ч. л. кимион
сол на вкус
2 с. л. масло


Начин на приготвяне:
1
Индийски хлебчета с карфиол
Брашното се смесва със сол, налива се водата и се разбърква.
2
Индийски хлебчета с карфиол 2
Замесва се меко тесто и ако има нужда, се прибавя още брашно.
3
Индийски хлебчета с карфиол 3
Оформя се на топка и се оставя да почине 30 минути, покрито с фолио за свежо съхранение.
4
Индийски хлебчета с карфиол 4
Карфиолът се нарязва наситно. Лукът, джинджифилът и чушките се почистват, нарязват се наситно и се запържват за кратко в маслото.
5
Индийски хлебчета с карфиол 5
Към тях се прибавят кориандърът, куркумата и кимионът и също се запържват.
6
Индийски хлебчета с карфиол 6
Сипва се и карфиолът, готви се около 5 минути, посолява се и плънката се оставя да се охлади.
7
Индийски хлебчета с карфиол 7
Тестото се разделя на 4 малки топки.
8
Индийски хлебчета с карфиол 8
Всяка топка се разточва на кора с дебелина от 1 см.
9
Индийски хлебчета с карфиол 9
По средата се слага по малко от плънката.
10
Индийски хлебчета с карфиол 10
Краищата на тестото се събират и се оформя като бохча.
11
Индийски хлебчета с карфиол 11
Отново се разточва, докато се изтъни и заприлича на плоска питка.
12
Индийски хлебчета с карфиол 12
Питките се пекат в намазан с олио и масло тиган от двете страни, до готовност. Поднасят се топли.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

28.02.2018
Не се получиха. Станаха жилави, не знам къде сбърках
6.
Изпрати
лично съобщение

21.10.2016
Фантастични са! Но намалих плънката наполовина, а малко увеличих продуктите за тестото. Маслото въобще го пропуснах, ползвах само зехтин.
5.
Изпрати
лично съобщение

27.11.2014
много вкусни.... препоръчвам ги;)
4.
Изпрати
лично съобщение

27.11.2014
Супер се получиха. И при мен остана малко плънка, но я уползотворих в друга рецепта :). Останаха ни и за закуска!
3.
Изпрати
лично съобщение

04.11.2014
Вкусно....Единствено забравих за кориандъра, но и без него се получи мноого вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: