Калкан със зеленчукови спагети

Източник: Бон Апети
Дата: 23.06.2010
Калкан със зеленчукови спагети
 
Необходими продукти:
180 г филе от калкан
25 мл зехтин
сол на вкус
120 г моркови
120 г картофи
120 г тиквички
20 г месо от скариди
1 яйце
100 г брашно
25 мл зехтин
масло за пържене
сол и черен пипер на вкус
200 мл бяло вино („Ризлинг”)
50 г лук
30 г краве масло
15 г зелен пипер
1 щипка захар


Начин на приготвяне:
1
Рибното филе се поръсва със сол, намазва се със зехтина и се оставя да престои. След това се запържва от едната страна и без да се обръща, се слага във фурна да се запече и отгоре.
2
Морковите, картофите и тиквичките се обелват и се нарязват на жулиени. Бланшират се в подсолена кипяща вода за кратко, като веднага след това се поставят в ледена вода. Непосредствено преди сервиране се запържват в малко зехтин и се овкусяват с щипка сол и пипер.
3
От продуктите за равиолата се замесва тесто, което се оставя да престои в хладилник около 1 час, увито в пластик фолио. След това се разточва на тънка кора и с пръстен се изрязват две еднакви парчета от тестото.
4
В единия кръг се слага от предварително накиснатото и овкусено с малко сол месо от скаридите, затваря се с другия тестен кръг.

5
Краищата на равиолата се слепват добре. Равиолата се сварява за 3–5 минути в кипнала подсолена вода, след което се изважда и леко се запържва в загрятото масло.
6
В сгорещен тиган се запържва с част от маслото нарязаният наситно лук до златисто, сипва се бялото вино и се намалява силата на огъня наполовина. Оставя се да ври, докато се редуцира наполовина, и всичко се пюрира. Сместа се прецежда, слага се останалото масло, като се разбива енергично с тел, и накрая се прибавят захарта и зеленият пипер.
7
В порционна чиния се оформят предварително сварените спагети, като се навиват с двурога вилица. До тях се поставя сварената равиола, върху нея се подрежда запърженото филе от калкана и отгоре се покапва с приготвения сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: