Калцоне

Калцоне често се смята за вид пица, но по-скоро е тестено ястие с различен вид плънка
Източник: Бон Апети
Дата: 18.07.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг брашно
450 мл хладка вода
1 пакетче суха мая
1 1/2 ч. л. захар
1 ч. л. сол
6-8 с. л. зехтин
200 г моцарела
120-150 г маслини
8-10 бр. аншоа
2 яйца
2 стръка лук
2 домата
зехтин за намазване
пармезан и пресен риган за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Калцоне
Брашното се пресява и се смесва със сухата мая, солта и захарта.
2
Калцоне 2
В средата се оформя кладенче, налива се зехтинът и се бърка, докато брашното поеме мазнината.
3
Калцоне 3
След това постепенно се налива водата, като продължава да се бърка.
4
Калцоне 4
Замесва се пухкаво тесто, което се покрива с кърпа и се оставя да престои на топло за около 20-30 минути.
5
Калцоне 5
Обелените домати и моцарелата се нарязват на кубчета, а маслините, лукът и аншоата се наситняват.
6
Калцоне 6
Втасалото тесто се разделя на 2 еднакви по големина части, които се разточват на кръгове.
7
Калцоне 7
Тестен кръг се поставя в тава, върху едната му половина се слага от плънката и се счупва едно яйце.
8
Калцоне 8
Тестото се затваря във формата на полумесец, като краищата се притискат добре. Пече се във фурна около 15-20 минути при температура 230-250 градуса.
9
Калцоне 9
След изваждане калцоне се намазва със зехтин и се поръсва с настърган пармезан и пресен риган.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: