Канелени рулца

Перфектни за зимата – меки, пухкави и ухаещи на уют
Източник: Цвети
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 10.12.2025

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
1 ч.ч. прясно мляко
1 пакетче суха мая „Саф-Инстант”
1 с.л. захар
5 ч.ч. брашно
½ ч.л. сол
3 яйца
120 г краве масло /на стайна температура/
50 мл сладкарска сметана

за плънката:
1 ч.ч. кафява захар
1 с.л. канела
3 с.л. смлени бадеми
100 г краве масло / на стайна температура/

за глазурата:
150 г пудра захар
80 г маскарпоне
1 ч.л. есенция ванилия
2-3 с.л. кленов сироп


Начин на приготвяне:
1
Канелени рулца
За тестото смесете затопленото мляко със захарта и маята. Разбъркайте и оставете на топло за около 10 минути да шупне маята.
2
Канелени рулца 2
В купа смесете брашното със солта, яйцата, шупналата мая и маслото.
3
Канелени рулца 3
Омесете гладко тесто и оставете да втаса на топло за около 1 час на топло.
4
Канелени рулца 4
Пригответе плънката, като смесите кафявата захар с канелата, бадемите и маслото, и разбъркайте до получаване на мека паста.
5
Канелени рулца 5
Върху набрашнен плот разточете тестото на правоъгълник с дебелина 5-7 мм.
6
Канелени рулца 6
Намажете тестото с плънката и навийте на руло.
7
Канелени рулца 7
Нарежете го на рулца (около 2-3 пръста).
8
Канелени рулца 8
Подредете рулцата в тава, застлана с хартия за печене, покрийте с фолио за свежо съхранение и кърпа, и оставете да втасат за 15-20 минути.
9
Канелени рулца 9
Намажете рулцата със сметаната и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15-20 минути- до златисто.
10
Канелени рулца 10
За глазурата смесете добре всички съставки в купа.
11
Канелени рулца 11
Сервирайте рулцата топли, намазани с глазурата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: