Пилешка яхния с препечен хляб

Ето как една позната яхния може да стане по-богата с хрупкави кубчета хляб
Източник: Бон Апети
Дата: 31.01.2013
Пилешка яхния с препечен хляб
 
Необходими продукти:
500 г пилешки пържоли от бут без кожа
250 г домати на кубчета от консерва
2 глави лук
1 люта чушка
3 с. л. краве масло
2 с. л. олио
200 г стар хляб
1 с. л. кориандър
1/2 връзка магданоз
3 стръка пресен кориандър
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешка яхния с препечен хляб

Хлябът се нарязва на кубчета и се пече в загрята на 220 градуса фурна за около 8 минути.

 


2
Пилешка яхния с препечен хляб 2

Месото също се нарязва на кубчета и се пържи в маслото и олиото, докато стане златисто. Прибавят се лукът, нарязан на ивички, нарязаната люта чушка без семките и сухия кориандър. Пържи се, докато зеленчуците омекнат. Посолява се и се поръсва с черен пипер.

 

 


3
Пилешка яхния с препечен хляб 3

Слагат се доматите, налива се 1 ч. ч. вода и се готви за кратко на умерен огън.

 


4
Пилешка яхния с препечен хляб 4

Накрая се добавят кубчетата препечен хляб, оставя се на котлона за още 5 минути.

 


5
Пилешка яхния с препечен хляб 5

Готовото ястие се поръсва с наситнените магданоз и пресен кориандър и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: