Яхния от нахут

Дата: 30.01.2013
Източник: Бон Апети
Яхния от нахут
 
Необходими продукти:
1 консерва нахут (400 г)
2 глави лук
1/2 консерва домати на кубчета (от 400 г)
2 ч. ч. зеленчуков бульон
50 мл зехтин
1/2 ч. л. сухо чили
1/2 ч. л. смлян кориандър
1 щипка шафран
1/2 ч. л. смлян кимион
1/2 ч. л. червен пипер
1 щипка канела
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Яхния от нахут
Лукът се нарязва наситно. Запържва се в зехтина до карамелизиране. Добавят се подправките – кориандър, кимион, чили и червен пипер, леко се запържват.

 


2
Яхния от нахут 2
След това се сипват доматите, нахутът и бульонът.

 


3
Яхния от нахут 3
Овкусява се с шафрана, предварително разтворен в малко гореща вода.

 


4
Яхния от нахут 4
Оставя се да къкри 25 минути. Овкусява се със сол и черен пипер, щипка канела, разбърква се и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

12.02.2019
Аз добавих сладък картоф (батат) и джинджифил, а към подправките - лимонова трева. Стана невероятно вкусно. Когато е готова яхнията, може да се добави и спанак, който придава допълнителен чар на това вкусно и засищащо ястие :)
9.
Изпрати
лично съобщение

11.02.2019
Стана невероятна!
8.
Изпрати
лично съобщение

05.11.2017
Много вкусно!
7.
Изпрати
лично съобщение

22.02.2017
Комбинацията от толкова много източни подправки се оказа успешна и гали с екзотичния си вкус непредубеденото европейско небце.)))
6.
Изпрати
лично съобщение

23.04.2015
Амада, може да свариш нахут в тенджера под налягане. Времето зависи от вида на тенджерата. Ако е обикновена, се вари 25 минути. Необходимо е да сложиш обаче повече вода, защото при това дълго варене, голяма част се изпарява през вентила на тенджерата.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Преслава Балчева се регистрира в сайта.
Даниел Попов се регистрира в сайта.
Anelia Cenkova се регистрира в сайта.
ilovacat коментира рецептата Печено пиле с картофи и бира
ilovacat се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Чийзкейк брауни
Петър Райков се регистрира в сайта.
Kricia се регистрира в сайта.
Антония коментира рецептата Зеленчукова супа 322
Таня Стоянова се регистрира в сайта.
Сашка Димова се регистрира в сайта.
Natalia Miteva се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Табуле
Анна сготви Табуле
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта