Яхния от нахут

Леко пикантно безмесно ястие, богато на най-различни аромати
Източник: Бон Апети
Дата: 30.01.2013
Яхния от нахут
 
Необходими продукти:
1 консерва нахут (400 г)
2 глави лук
1/2 консерва домати на кубчета (от 400 г)
2 ч. ч. зеленчуков бульон
50 мл зехтин
1/2 ч. л. сухо чили
1/2 ч. л. смлян кориандър
1 щипка шафран
1/2 ч. л. смлян кимион
1/2 ч. л. червен пипер
1 щипка канела
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Яхния от нахут

Лукът се нарязва наситно. Запържва се в зехтина до карамелизиране. Добавят се подправките – кориандър, кимион, чили и червен пипер, леко се запържват.

 


2
Яхния от нахут 2

След това се сипват доматите, нахутът и бульонът.

 


3
Яхния от нахут 3

Овкусява се с шафрана, предварително разтворен в малко гореща вода.

 


4
Яхния от нахут 4

Оставя се да къкри 25 минути. Овкусява се със сол и черен пипер, щипка канела, разбърква се и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

22.07.2019
Използвах и добавките, предложени от "АМАДА". Стана много вкусно.
10.
Изпрати
лично съобщение

12.02.2019
Аз добавих сладък картоф (батат) и джинджифил, а към подправките - лимонова трева. Стана невероятно вкусно. Когато е готова яхнията, може да се добави и спанак, който придава допълнителен чар на това вкусно и засищащо ястие :)
9.
Изпрати
лично съобщение

11.02.2019
Стана невероятна!
8.
Изпрати
лично съобщение

05.11.2017
Много вкусно!
7.
Изпрати
лично съобщение

22.02.2017
Комбинацията от толкова много източни подправки се оказа успешна и гали с екзотичния си вкус непредубеденото европейско небце.)))
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


139 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: