Ориз със сирена и маслини на тиган

Благодарение на сиренето тази гарнитура получава неповторима, ароматна плътност
Източник: Бон Апети
Дата: 02.02.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 1/2 ч. ч. бланширан ориз
100 г сирене „Чедър”
100 г топено сирене
1 зелена чушка
400 г домати на кубчета от консерва
1 с. л. доматен концентрат
1 ч. ч. замразена царевица
50 г черни маслини без костилки
1 ч. л. чили на прах
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Ориз със сирена и маслини на тиган

Оризът се сварява и се отцежда. Слага се в голяма купа.

 


2
Ориз със сирена и маслини на тиган 2

Сиренето „Чедър” се настъргва. Чушката се нарязва на кубчета, а маслините – наситно.

 


3
Ориз със сирена и маслини на тиган 3

Добавят се към ориза заедно с доматите, концентрата, топеното сирене, царевицата и чилито. Разбърква се.

 


4
Ориз със сирена и маслини на тиган 4

Пресипва се в съд с дебело дъно и незалепващо покритие. Готви се на слаб огън за 20 минути, като се бърка на всеки 5 минути. Опитва се и, ако е необходимо, се посолява.

 

 


5
Ориз със сирена и маслини на тиган 5

Оризът се сервира леко охладен.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

23.10.2017
Вкусно.
2.
Изпрати
лично съобщение

24.01.2017
Уникално вкусно!
1.
Изпрати
лично съобщение

22.02.2014
Уникален!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: