Печено агнешко с пресни картофи

Идеална комбинация за чакани гости по празниците
Източник: Бон Апети
Дата: 16.04.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 агнешки бут
1,5 кг пресни картофи (дребни)
2 с. л. светъл соев сос
100 г краве масло
2 с. л. мед
5 скилидки чесън
3 клонки розмарин
1 ч. л. пипер меланж
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Печено агнешко с пресни картофи
Върху агнешкия бут се правят не много дълбоки прорези.
2
Печено агнешко с пресни картофи 2
Стритият на паста чесън се смесва с малко сол, соевия сос, меда, 80 г от маслото, една наситнена клонка розмарин и пипера и се разбърква добре.
3
Печено агнешко с пресни картофи 3
Картофите се нареждат в тавата за печене и се овкусяват с останалото разтопено масло и сол.
4
Печено агнешко с пресни картофи 4
Агнешкото се намазва добре от всички страни с ароматната смес и се поставя върху картофите, наливат се 150 мл вода и се слагат останалите клонки розмарин.
5
Печено агнешко с пресни картофи 5
Ястието се пече в загрята на 160 градуса фурна за 2 часа до готовност на месото.

6
Печено агнешко с пресни картофи 6
Ако желаете да се получи коричка, през последните 15 минути, градусите може да се повишат на 220.




Съвет:
По желание вместо вода може да сложите светла бира.
Подобни рецепти:
Коментари (24)
24.
Изпрати
лично съобщение

27.04.2021
За четвърти път използвам рецептата. Два часа във фурната е твърде малко време. Пекох три часа без да проверявам степента на готовност и след това през 15 мин хвърлях по едно око на тавата докато не беше готово.
23.
Изпрати
лично съобщение

22.03.2021
Вече трети път я приготвям тази рецепта. Жалко, че отново не се сетих да направя хубава снимка преди да бъде нападнато агнешкото.
22.
Изпрати
лично съобщение

06.05.2018
И аз пекох 2 часа с фолио и после още 40 мин.на 200 градуса за коричка
21.
Изпрати
лично съобщение

22.05.2016
Страхотна рецепта! Цялата тава изчезна преди да успея да я снимам - това е показателно. Аз обаче първоначално покрих тавата с фолио и пекох 3 часа, а после махнах фолиото, за да се получи коричка. Страхотно!
20.
Изпрати
лично съобщение

05.05.2016
Получи се невероятно вкусно, крехко и сочно!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Генова се регистрира в сайта.
Йорданка Стоянова се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Битербален
Александра Герасимова се регистрира в сайта.
zenata коментира рецептата Торта с бадеми и кайсии
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: