Шишчета от свински врат

Дата: 10.04.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г свински врат без кост (цяло парче)
1/2 ч. л. сминдух
1 ч. л. кимион на зърна
1 ч. л. кориандър на зърна
1 ч. л. копърово семе
150 г дребни печурки
100 г маслини „Каламата”
100 г чери домати
2 с. л. зехтин
1 с. л. тъмен балсамов оцет
1/2 ч. л. черен пипер на зърна
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Шишчета от свински вратКориандърът, кимионът и копъровото семе се запичат на сух тиган и се стриват в хаванче.
2
Шишчета от свински врат 2Добавят се сминдухът, черният пипер и сол и всичко се стрива отново.
3
Шишчета от свински врат 3Месото се нарязва на тънки, дълги ленти и се овкусява с 1 с. л. зехтин и сухите подправки.
4
Шишчета от свински врат 4Доматите се измиват, костилките на маслините се махат и гъбите се почистват. Зеленчуците се овкусяват със сол, черен пипер, зехтин и балсамов оцет и се разбъркват.

5
Шишчета от свински врат 5На шишчета се нанизват гъба, домат, маслина, месо и отново гъба, домат и маслина. Пекат се на грил тиган до готовност.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

16.06.2014
Идеална комбинация от подправки за месо. Не можах да намеря копърово семе но пък сложих малко мащерка. Също така ги изпекох на скара вместо грил тиган и стана превъзходно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


136 ДУШИ ОНЛАЙН
Гергана Султанова коментира рецептата Фъч
Камен Коев се регистрира в сайта.
Мартина Пехливанова се регистрира в сайта.
Е. Атанасова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта