Шишчета от свински врат

Бързи, лесни, превъзходно овкусени
Източник: Бон Апети
Дата: 10.04.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г свински врат без кост (цяло парче)
1/2 ч. л. сминдух
1 ч. л. кимион на зърна
1 ч. л. кориандър на зърна
1 ч. л. копърово семе
150 г дребни печурки
100 г маслини „Каламата”
100 г чери домати
2 с. л. зехтин
1 с. л. тъмен балсамов оцет
1/2 ч. л. черен пипер на зърна
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Шишчета от свински врат
Кориандърът, кимионът и копъровото семе се запичат на сух тиган и се стриват в хаванче.
2
Шишчета от свински врат 2
Добавят се сминдухът, черният пипер и сол и всичко се стрива отново.
3
Шишчета от свински врат 3
Месото се нарязва на тънки, дълги ленти и се овкусява с 1 с. л. зехтин и сухите подправки.
4
Шишчета от свински врат 4
Доматите се измиват, костилките на маслините се махат и гъбите се почистват. Зеленчуците се овкусяват със сол, черен пипер, зехтин и балсамов оцет и се разбъркват.

5
Шишчета от свински врат 5
На шишчета се нанизват гъба, домат, маслина, месо и отново гъба, домат и маслина. Пекат се на грил тиган до готовност.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

16.06.2014
Идеална комбинация от подправки за месо. Не можах да намеря копърово семе но пък сложих малко мащерка. Също така ги изпекох на скара вместо грил тиган и стана превъзходно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: