Пиле с прясно зеле

Класика
Източник: Meglena Lazarova
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 21.05.2015
Пиле с прясно зеле
Пиле с прясно зеле
Пиле с прясно зеле
Пиле с прясно зеле
Пиле с прясно зеле
 
Необходими продукти:
500 г пилешки бутчета
1,5 кг зеле
300 г домати (пресни или от консерва)
1 с. л. червен пипер
3 дафинови листа
1/2 к. ч. олио



Начин на приготвяне:
1
Пилешкото месо се почиства и се нарязва на порционни парчета. (Аз използвах пилешки бутчета.)
2
Зелето се наситнява, поръсва се със сол на вкус и се намачква.
3
В дълбок съд се слага зелето, полива се с олиото и се добавят настърганите домати и подправките. (Тъй като в момента не са в сезон, аз използвах домашно консервирани домати.)
4
Задушава се за около 15 минути, докато зелето поомекне.
5
Добавя се пилешкото и се задушава още 20 минути, до полуготовност на месото. Ако е необходимо, се добавя малко вода, за да не загори.
6
Прехвърля се в тава и се запича за още 20 минути на 200 градуса или докато месото и зелето получат приятен златист загар.


Съвет:
По желание може да се поднесе, поръсено със ситно нарязан пресен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

02.10.2021
Вкусно! Но аз задуших зелето и с лимонов сок, много малко домат и доста червен пипер!
5.
Изпрати
лично съобщение

07.01.2018
Да, разбира се. Това вече е въпрос на вкус. Аз го обичам сладко, прясното зеле, но вкусът се определя от личното усещане на всеки :)
4.
Изпрати
лично съобщение

28.04.2017
Аз добавям и щипка лимонена киселина,за да не сладнее ястието.
3.
Изпрати
лично съобщение

30.01.2016
Много вкусно се получи. Добавих моркови и чесън. Вече така ще приготвям тази класическа рецепта. Благодаря!
2.
Изпрати
лично съобщение

28.11.2015
Лесно и вкусно! Използвах пилешки гърди, защото с това разполагах. Добавих малко черен пипер.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: