Ризото с гъби

Източник: Cornelia Filipova
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 27.04.2014
Ризото с гъби
 
Необходими продукти:
1 с. л. зехтин
3 малки глави лук (ситно нарязани)
1 скилидка чесън (стрит)
1 ч. л. магданоз
1 ч. л. целина (стрита)
1 1/2 ч. ч. пресни гъби (нарязани)
1 ч. ч. пълномаслено прясно мляко
1/4 ч. ч. сметана
1 ч. ч. ориз
5 ч. ч. зеленчуков бульон
1 ч. л. масло
1 ч. ч. сирене „Пармезан“ (настъргано)
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Загрейте зехтина в подходящ съд на умерена температура. Задушете лука и чесъна, докато лукът омекне, а чесънът покафенее. Махнете чесъна и добавете целината, магданоза, солта и пипера. Когато целина омекне, добавете гъбите. Намалете котлона и оставете на слаб огън.
2
Прибавете млякото и сметаната, след това и ориза. Оставете за малко да покъкри на слаб огън. Добавете 4 ч. ч. от зеленчуковия бульон на части - сипвайте по една чаша, докато не се поеме от ориза.
3
Докато оризът се бърка непрекъснато, за да не загаря, към него, на части, се прибавя 1 ч. ч. зеленчуков бульон. Приема се, че оризът е готов, след като набъбне и поеме течността. Преди сервиране, ястието се поръсва с предварително настъргания пармезан и по желание - с връхчета свежа мащерка.
Подобни рецепти:
Коментари (13)
13.
Изпрати
лично съобщение

21.10.2018
Стана прекрасно! Супер
12.
Изпрати
лично съобщение

06.08.2016
Стана чудесно. Препоръчвам
11.
Изпрати
лично съобщение

18.04.2016
Ммм ... препоръчвам тази рецепта :)
10.
Изпрати
лично съобщение

20.01.2016
Вкусотия :) Замених сметаната с малко парченце топено сирене.
9.
Изпрати
лично съобщение

22.10.2015
Стана много вкусно. Препоръчвам :) Но времето за приготвяне е повечко.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: