Ризото с гъби

Дата: 27.04.2014
Източник: Cornelia Filipova
ТИТЛА: Главен готвач
Ризото с гъби
 
Необходими продукти:
1 с. л. зехтин
3 малки глави лук (ситно нарязани)
1 скилидка чесън (стрит)
1 ч. л. магданоз
1 ч. л. целина (стрита)
1 1/2 ч. ч. пресни гъби (нарязани)
1 ч. ч. пълномаслено прясно мляко
1/4 ч. ч. сметана
1 ч. ч. ориз
5 ч. ч. зеленчуков бульон
1 ч. л. масло
1 ч. ч. сирене „Пармезан“ (настъргано)
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Загрейте зехтина в подходящ съд на умерена температура. Задушете лука и чесъна, докато лукът омекне, а чесънът покафенее. Махнете чесъна и добавете целината, магданоза, солта и пипера. Когато целина омекне, добавете гъбите. Намалете котлона и оставете на слаб огън.
2
Прибавете млякото и сметаната, след това и ориза. Оставете за малко да покъкри на слаб огън. Добавете 4 ч. ч. от зеленчуковия бульон на части - сипвайте по една чаша, докато не се поеме от ориза.
3
Докато оризът се бърка непрекъснато, за да не загаря, към него, на части, се прибавя 1 ч. ч. зеленчуков бульон. Приема се, че оризът е готов, след като набъбне и поеме течността. Преди сервиране, ястието се поръсва с предварително настъргания пармезан и по желание - с връхчета свежа мащерка.
Подобни рецепти:
Коментари (13)
13.
Изпрати
лично съобщение

21.10.2018
Стана прекрасно! Супер
12.
Изпрати
лично съобщение

06.08.2016
Стана чудесно. Препоръчвам
11.
Изпрати
лично съобщение

18.04.2016
Ммм ... препоръчвам тази рецепта :)
10.
Изпрати
лично съобщение

20.01.2016
Вкусотия :) Замених сметаната с малко парченце топено сирене.
9.
Изпрати
лично съобщение

22.10.2015
Стана много вкусно. Препоръчвам :) Но времето за приготвяне е повечко.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nathalie Marcenkova коментира рецептата Свински кебап
Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта