Бобен кейк (Мой-мой)

Леко побългарена африканска рецепта
Източник: Бон Апети
Дата: 29.04.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г червен боб
2 печени червени чушки
1 люта червена чушка
2 глави лук
2 с. л. доматено пюре
80 г царевица от консерва
12 пъдпъдъчи яйца
1 яйце
4 с. л. олио
150 мл прясно мляко
сол на вкус
олио за намазване


Начин на приготвяне:
1
Бобен кейк (Мой-мой)
Бобът се накисва за 1 нощ в студена вода и се отцежда.
2
Бобен кейк (Мой-мой) 2
Пасира се с доматеното пюре.
3
Бобен кейк (Мой-мой) 3
Прибавят се нарязаните наедро лук, печени чушки и люта чушка и отново се пасира.
4
Бобен кейк (Мой-мой) 4
Налива се млякото, прибавят се яйцето, олиото и сол на вкус и се смила, докато се получи каша.
5
Бобен кейк (Мой-мой) 5
Пъдпъдъчите яйца се сваряват в подсолена вода за около 2 минути, охлаждат се, обелват се и се нарязват надве по дължина.
6
Бобен кейк (Мой-мой) 6
В намазани с олио форми за брюле се разпределят по три половинки пъдпъдъчи яйца, малко царевица и бобена смес.
7
Бобен кейк (Мой-мой) 7
Слагат се в тава, в която се налива вода до половината на формите и отгоре се покрива с алуминиево фолио.
8
Бобен кейк (Мой-мой) 8
Пече се в загрята на 180 градуса с вентилатор фурна за около 60 минути или до готовност, след което се охлаждат.
9
Бобен кейк (Мой-мой) 9
Изваждат се от формите и се поднасят.

Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

13.05.2016
Поради липса на пъдпъдъчи яйца се лиших от този лукс. За съжаление и формички нямах под ръка, но иначе се получи вкусно.
2.
Изпрати
лично съобщение

30.04.2014
Да, бобът се пасира суров, след като е бил предварително накиснат във вода.
1.
Изпрати
лично съобщение

29.04.2014
Бобът суров ли се пасира?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: