Кускус с леща и стафиди

Чудесна гарнитура
Източник: NRamot
ТИТЛА: Чирак
Дата: 05.06.2015
Кускус с леща и стафиди
 
Необходими продукти:
1/2 ч. ч. червена леща
1/2 ч. ч. кускус
1 шепа стафиди
1 глава лук
1 морков
2 скилидки чесън
1 дафинов лист (по желание)
1 щипка канела (по желание)
1 с. л. подправка „Раз ел ханут“
1 топче краве масло (колкото орех)
зехтин (или друг вид мазнина за готвене, по избор)
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Накисваме лещата за около час (поема доста вода, затова, ако бързате просто сварете лещата за малко по-дълго време, без накисване), измиваме я и я сваряваме със скилидка чесън и един дафинов лист за максимум 10 минути - до готовност, след което я отцеждаме от излишната вода.
2
Заливаме кускуса с половин чаша гореща вода и го оставяме за 5 минути, да поеме течността (или според описанието на опаковката), след което добавяме маслото и разбъркваме добре с вилица. Смесваме с лещата.
3
В дълбок съд загряваме зехтина и добавяме наситнен лук и чесън. След 2 минути добавяме настъргания на ренде морков. След като се задуши, слагаме подправката „Раз ел ханут“, канелата и стафидите, и разбъркваме за няколко секунди.
4
Сипваме лещата с кускуса при лука и разбъркваме добре. Свалете от котлона и добър апетит.


Съвет:
Така или иначе фурната беше включена и я използвах, за да запека глава чесън с малко зехтин. Така вместо за запържвам чесъна, просто накрая изстисках 2 скилидки чеснова паста.

Съвет:
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: