Супа „Сирената”

Източник: Жени Бончева
ТИТЛА: Чирак
Дата: 09.05.2014
Супа „Сирената”
 
Необходими продукти:
1 глава стар лук
50 г масло
1 с. л. брашно
600 мл зеленчуков бульон
400 мл прясно мляко
1 щипка черен пипер
100 г сирене "Ементал"
50 г синьо сирене
50 г сирене "Пармезан"
3 стръка пресен лук


Начин на приготвяне:
1
Лукът се нарязва наситно и се запържва в маслото, до златисто. Поръсва се с брашното и се разбърква често.
2
Прибавя се бульонът и прясното мляко. Слага се черен пипер и се оставя да поври 20 минути на слаб огън.
3
Слагат се ементалът и синьото сирене (предварително настъргани/натрошени) и се бърка, докато сирената се разтопят.
4
Супата се сервира в дълбока чиния, като се поръсва с пресния лук и пармезана. По желание могат да бъдат добавени и кротони.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: