Картофена торта със спанак и сирене

Засищащо предястие
Източник: Бон Апети
Дата: 09.04.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г картофи
50 мл зехтин
400 г почистен спанак
3 яйца (размер L)
250 г козе саламурено сирене
250 г извара
1 връзка копър
1 връзка магданоз
кората от 1 лимон
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Картофена торта със спанак и сирене
Картофите се обелват, нарязват се на тънки шайби и се слагат се във вода, за да не потъмнеят. След това се отцеждат върху кухненска хартия, мажат се със зехтина и се запичат в сух тиган на умерен огън, докато омекнат леко.
2
Картофена торта със спанак и сирене 2
Спанакът се залива с вряла вода, след това се слага в купа с лед и вода, отцежда се много добре и се наситнява.
3
Картофена торта със спанак и сирене 3
Разбитите яйца се смесват със спанака, настърганата лимонова кора, изварата, натрошеното сирене, наситнените копър и магданоз. Сместа се овкусява със сол и черен пипер.
4
Картофена торта със спанак и сирене 4
Стените и дъното на форма за торта с диаметър 26 см и махащо се дъно се покриват с картофите.
5
Картофена торта със спанак и сирене 5
Спаначената смес се изсипва във формата и се заглажда.
6
Картофена торта със спанак и сирене 6
Тортата се пече в загрята на 180 градуса без вентилатор фурна за 30 минути. Охлажда се и се нарязва.



Съвет:
По желание може да поръсите картофената торта с магданоз.

Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

08.03.2016
Вкусно и леко ястие.
1.
Изпрати
лично съобщение

23.04.2014
Получи се доста приятна солена тортичка за вечеря :-)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: