Лозови сарми с боб

Със свежи, пресни билки
Източник: Бон Апети
Дата: 17.04.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 консерви бял боб (по 400 г)
2 с. л. доматено пюре
1 връзка пресен лук
3 с. л. олио
1 ч. л. чубрица
4 стръка пресен джоджен
4 стръка пресен девесил
20 бр. лозови листа
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лозови сарми с боб
Бобът се отцежда и се намачква с вилица, докато се получи каша.
2
Лозови сарми с боб 2
Лукът се нарязва наситно и се запържва в олиото.
3
Лозови сарми с боб 3
Бобеното пюре се смесва с нарязаните наситно джоджен и девесил, прибавят се доматеното пюре, запърженият лук, заедно с олиото от пърженето, поръсва се чубрицата и се посолява.
4
Лозови сарми с боб 4
С тази смес се завиват сарми.
5
Лозови сарми с боб 5
Подреждат се в тава, налива се 1 пръст вода и тавата се покрива с алуминиево фолио.
6
Лозови сарми с боб 6
Сармите се пекат на 180 градуса за 40 минути.
7
Лозови сарми с боб 7
Фолиото се маха и се запичат за още 20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

23.04.2014
Много вкусни сарми се получиха :) Благодаря за страхотната рецепта!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Mariyana Petrova коментира рецептата Черешово клафути
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: