Щрудел със зеле

За вегетарианци
Източник: Кремена
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 02.05.2014
Щрудел със зеле
 
Необходими продукти:
за плънката:
1 малка зелка
250-300 г гъби
1 глава лук
1 пакетче галета
2-3 листенца босилек
1 пакет кори за баница
масло за намазване



Начин на приготвяне:
1
Зелето се задушава до омекване. Гъбите и лукът се запържват леко и се прибавят към зелето. Към тях се прибавя босилекът, разбърква се и се маха от котлона.
2
Една кора се намазва леко с масло. Върху нея се поставя втора кора. От лявата страна на кората се разпределят 2 с. л. галета. Дясната страна се прегъва, покривайки галетата и образувайки правоъгълник.
3
По-късата страна се намазва с масло, а върху по-дългата се разпределя плънката. Навива се.
4
Получените рулца се поставят в намазнена тава. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна, за около 30 минути, докато придобият златист цвят.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


232 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: