Щрудел със зеле
Лора и Стоян
6 тиквички 3 с. л. зехтин | за плънката: 200 г извара 200 г краве сирене 200 г кашкавал 1 връзка копър 1 скилидка чесън 2 яйца черен пипер на вкус | за соса: 100 г сушени домати 100 г чери домати 1 стрък розмарин 1 скилидка чесън 1 с. л. балсамов оцет 6 с. л. зехтин сол на вкус |
1 | ![]() | Тиквичките се измиват и се нарязват с белачка на тънки ленти. |
2 | ![]() | Намазват се със зехтина и се готвят на сух тиган от двете страни, докато омекнат. |
3 | ![]() | Настърганият на едро ренде кашкавал се смесва с натрошеното сирене, смачканата скилидка чесън, изварата, наситнения копър, яйцата и черен пипер на вкус. |
4 | ![]() | Шест–седем ленти от тиквичките се подреждат във форма за крем брюле, така че да се застъпват и краищата им да стърчат извън формата. |
5 | ![]() | Върху тях, с лъжица се слага малко от млечната смес. |
6 | ![]() | Стърчащите извън формата краища се прихлупват навътре, така че да покрият сместа изцяло. |
7 | ![]() | Така оформените сарми се подреждат с отвора надолу в покрита с пергаментова хартия тава и се пекат 20 минути в загрята на 200 градуса фурна. |
8 | ![]() | Сосът се приготвя като в блендер се смилат листенцата розмарин, нарязаните надве чери домати, скилидката чесън, сушените домати, зехтинът, балсамовият оцет и сол на вкус.
Готовите сарми от тиквички се сервират със соса. |
12. |
Изпрати
лично съобщение |
09.11.2014 Страхотни!
|
11. |
Изпрати
лично съобщение |
15.09.2014 Рецептата е чудесна , направих само леки корекции , сосът не ми допадна ,в плънката добавих печена червена чушка, а слайсовете тиквички ги редих във формички за крем карамел намазани с олио и поръсени с домашна галета и след изпичане имаше много приятна хрупкава коричка. Ще бъде често приготвяно ястие/предястие :)
|
10. |
Изпрати
лично съобщение |
12.06.2014 Много сполучливи се получиха. Добавих и попарен с гореща вода спанак към млечната смес. За другия път си мисля да добавя и малко орехчета.
|
9. |
Изпрати
лично съобщение |
31.05.2014 Много вкусни стават.Чудесни са.
|
8. |
Изпрати
лично съобщение |
19.05.2014 Направих ги, но направих една голяма сърма в тава, защото се притеснявах, че няма да ми се получат много добре. В плънката прибавих една червена печена чушка и една зелена сурова, зад а има малко свежещ и хрупкавост. Стана много вкусно!
|
Този Великден ще бъде по-вкусен, ароматен и здравословен, защото Лора и Стоян ще ни разкрият...
Да, ние обичаме вкусната и добре приготвена храна. Това е всичко, което имаме да ви...
HAMBAR е името на новото място в София, където всички влюбени в добрата храна могат да...
Сиренето „Пармезан“ е един от продуктите, които колкото повече време отлежават, толкова по-скъпи стават. Италианците,...
Историята на великите кулинарни шедьоври е изпълнена с вкусни примери в подкрепа на факта, че...