Караньоли (пържени италиански сладки)

Сладка идея за закуска или десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 16.11.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
370 г брашно
100 г захар
30 г краве масло (със стайна температура)
30 мл прясно мляко
3 яйца
1 с. л. зехтин
1/2 ч. л. бакпулвер
1/4 ч. л. сол
1 ванилия
олио за пържене
мед за сервиране


Начин на приготвяне:
1
Караньоли (пържени италиански сладки)
Захарта, маслото и зехтинът се разбиват.
2
Караньоли (пържени италиански сладки) 2
Добавят се яйцата и отново се разбива.
3
Караньоли (пържени италиански сладки) 3
Налива се и млякото. Разбива се.
4
Караньоли (пържени италиански сладки) 4
След това се сипват брашното, бакпулверът, солта и ванилията, и се разбърква, докато се получи топка тесто.
5
Караньоли (пържени италиански сладки) 5
Разточва се на кора с дебелина от 0,5 см. Нарязва се на ленти, като всяка от тях се усуква. Ако са прекалено дълги се нарязват на няколко по-къси парчета.
6
Караньоли (пържени италиански сладки) 6
Пържат се на маслена баня.
7
Караньоли (пържени италиански сладки) 7
Още горещи се заливат с меда.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

19.11.2017
Рецептата е бъраза и сполучлива,а крайния резултат е повече от впечатляващ! Но трябва да се консумират максимум два часа след приготвянето. Следващия път ще се опитам да ги направя в по-малко количество
1.
Изпрати
лично съобщение

19.11.2017
Нещо не съм впечатлена и много бързо изсъхват.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: