Кашкавал на фурна

Уникален кашкавал на фурна
Източник: Малина
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 13.09.2017
Кашкавал на фурна
Кашкавал на фурна
Кашкавал на фурна
 
Необходими продукти:
600 г кашкавал
50 г краве масло
1 ч. ч. прясно мляко
5 яйца
5 с. л. брашно
1 домат
черен пипер, кимион и чубрица на вкус



Начин на приготвяне:
1
Кашкавалът се почиства от кората и се настъргва на едро ренде.
2
Брашното се разбива с млякото и яйцата и към тях се прибавят настърганият кашкавал и черен пипер на вкус.
3
Сместа се разбърква добре и се изсипва в тавичка с предварително разтопеното масло.
4
Отгоре се нареждат резени домат и парченца масло. Ястието се пече около 45 минути в загрята на 220 градуса фурна. Нарязва се на парчета и се поднася топло.


Съвет:
Препоръчително е, да се пече на горен и долен реотан, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

02.01.2021
Страхотен кашкавал правя го от години
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: