Кашкавал пане по сицилиански

Дата: 13.04.2010
Източник: Бон Апети
Кашкавал пане по сицилиански
 
Необходими продукти:
500 г кашкавал
2 яйца
2 ч. ч. грис
брашно за овалване
1/2 ч. л. босилек
1 ч. л. мащерка
1/4 ч. л. червен пипер
1/2 ч. ч. олио за пържене
гранулиран чесън и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Грисът се разбърква с подправките, а яйцата се разбиват добре.
2
Охладеният кашкавал се нарязва на филийки. Всяка филийка се потапя първо в леденостудена вода, след това се овалва в брашно, като се изтръсква, за да не загаря при пържене, потапя се в разбитите яйца, овалва се в подправения грис и се пържи в силно нагрятото олио. (Олиото трябва да достига до половината на потопените в него парчета кашкавал.)
3
Панираният кашкавал се изважда върху чиния, покрита със салфетка, за да се отцеди от излишната мазнина, и се сервира топъл.
 
 
Съвет:
Можете да нарежете филийките кашкавал на ивички с големина един пръст. Така ще получите чудесни панирани „пръсчета“.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта