Поширано руло от риба пангасиус с аспержи

Източник: Бон Апети
Дата: 13.04.2010
Поширано руло от риба пангасиус с аспержи
 
Необходими продукти:
800 г филета от риба пангасиус
80 г бели аспержи
80 г зелени аспержи
10 г краве масло
сокът от 1 лимон
сол и черен пипер на вкус
120 г черни спагети
1 с. л. зехтин
40 г краве масло
60 мл сметана за готвене
2 стръка див лук
4 домата (средно големи)
1 авокадо
80 г червен лук
2 скилидки чесън
1 щипка пресен магданоз
5–6 капки сос „Табаско“
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
100 мл зехтин
100 мл лимонов сок



Начин на приготвяне:
1
Поширано руло от риба пангасиус с аспержи
Филетата се овкусяват с лимоновия сок, сол и черен пипер. Аспержите се обелват и се варят 5 минути във вряща подсолена вода с маслото. След като се готови, се изрязват 5 см от връхчето надолу.

2
Поширано руло от риба пангасиус с аспержи 2
Връхчетата се поставят в средата на филетата риба и се завиват рула. Защипват се с клечки за зъби през средата на рулото и се пошират на водна баня до готовност. Остатъкът от аспержите се използва за супата.
3
Поширано руло от риба пангасиус с аспержи 3
Във вряща вода със сол и няколко капки зехтин се сваряват спагетите. Отцеждат се и се задушават в маслото. Прибавя се сметаната и след като се сгъсти, съдът се оттегля от огъня. Тогава се прибавя нарязаният наситно див лук.
4
Поширано руло от риба пангасиус с аспержи 4
Доматите се обелват и се отстранява вътрешната част със семената. Нарязват се на ситни правилни кубчета.

5
Поширано руло от риба пангасиус с аспержи 5
Авокадото се обелва, костилката се отстранява внимателно и се нарязва на също толкова големи кубчета. Червеният лук се подготвя по същия начин, чесънът се пасира и всичко се поставя в купа. Прибавят се магданозът, табаското, захарта, солта, зехтинът, лимоновият сок и всичко се разбърква. Оставя се да отлежи 20 минути.
6
Поширано руло от риба пангасиус с аспержи 6
Сервира се в подходящи чинии, като в средата се поставят рула риба, а около тях се подрежда гарнитурата и се полива със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: