Кашкавалки с пълнозърнесто брашно

Перфектни за следобедна закуска
Източник: Бон Апети
Дата: 28.10.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г сирене „Котидж“
100 мл прясно мляко
1 с. л. захар
2 ч. л. сол
2 ч. л. суха мая
300 г бяло брашно
300 г пълнозърнесто брашно
250 г краве масло (студено)
200 г заквасена сметана
3 жълтъка
200 г кашкавал


Начин на приготвяне:
1
Кашкавалки с пълнозърнесто брашно
Млякото се загрява с маята и захарта.
2
Кашкавалки с пълнозърнесто брашно 2
Сиренето се пасира с 2 жълтъка.
3
Кашкавалки с пълнозърнесто брашно 3
Прибавят се млякото с маята и заквасената сметана.
4
Кашкавалки с пълнозърнесто брашно 4
Двата вида брашно се смесват със солта и маслото, и сместа се претрива с ръце, докато се получат трохи.
5
Кашкавалки с пълнозърнесто брашно 5
Сипват се течните съставки и се разбърква до хомогенизиране.

6
Кашкавалки с пълнозърнесто брашно 6
Съвсем за кратко се размесва върху набрашнен плот.
7
Кашкавалки с пълнозърнесто брашно 7
Връща се в купата, покрива се и се оставя да втаса за 1 час.
8
Кашкавалки с пълнозърнесто брашно 8
След това тестото се разточва на кора, с дебелина от 1 см.
9
Кашкавалки с пълнозърнесто брашно 9
От кората с ринг се изрязват кръгове.
10
Кашкавалки с пълнозърнесто брашно 10
Подреждат се в тава с хартия за печене на дъното и се оставят да втасат.
11
Кашкавалки с пълнозърнесто брашно 11
Намазват се с разбит жълтък.
12
Кашкавалки с пълнозърнесто брашно 12
Поръсват се с настъргания кашкавал и се пекат 15–20 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: