Каталунски крем с цитруси

Елегантен десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 25.11.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 мл прясно мляко
160 г захар
10 г бурбонска ванилова захар
5 жълтъка
1 пръчка канела
кората от 1 портокал
кората от 1 лимон
2 с. л. царевично нишесте

за карамела:
120 г захар
50 мл портокалов сок



Начин на приготвяне:
1
Каталунски крем с цитруси
Млякото се загрява с канелата, захарта, ваниловата захар, кората от лимона и портокала, докато захарта се разтвори.
2
Каталунски крем с цитруси 2
Жълтъците се разбиват с нишестето, малко по малко към тях се налива част от загрятото мляко, за да се темперира.
3
Каталунски крем с цитруси 3
Сместа се сипва в касеролата при останалото мляко и се готви на котлона, докато се сгъсти – около 1–2 минути.
4
Каталунски крем с цитруси 4
След това се разпределя в чаши. Оставя се в хладилник да стегне.
5
Каталунски крем с цитруси 5
Захарта за карамела се смесва с портокаловия сок и се карамелизира.
6
Каталунски крем с цитруси 6
Изсипва се върху силиконов килим на тънка кора и се оставя да се охлади.
7
Каталунски крем с цитруси 7
След това се натрошава.
8
Каталунски крем с цитруси 8
Готовият крем се поднася с натрошения карамел.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

09.03.2017
Много лесно и вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


135 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: