Кефал яхния

Източник: Бон Апети
Дата: 14.03.2002
Кефал яхния
 
Необходими продукти:
2 скилидки счукан чесън
4 с. л. олио
3 щипки червен пипер
1 буркан домати (200 г нарязани надребно)
1 стрък целина
2 печени чушки (нарязани надребно)
мадганоз
3 кефала (600-700 г)
3 картофа (обелени и нарязани на едри кубчета)
1 голяма глава лук (нарязана надребно)
2 моркова (на кубчета)
1 с. л. брашно


Начин на приготвяне:
1
Кефал яхния
Рибите се почистват от люспите и вътрешностите, измиват се и се нарязват на едри парчета. Всяко парче се осолява и се овалва в брашно.
2
Кефал яхния 2
Лукът и морковите се запържват в олио за минута, след което се прибавят чесънът и картофите. Поръсва се с брашно и червен пипер и веднага се наливат две чаши топла вода.
3
Кефал яхния 3
Зеленчуците се посоляват, добавя се целината и се задушават около 10 минути. Поставят се доматите, разбърква се и ако е необходимо, се налива вода, колкото да покрие продуктите.
4
Кефал яхния 4
Прибавят се подправките и чушките, отгоре се подреждат парчетата риба. Тенджерата се затваря и ястието се задушава на тих огън 20-25 минути.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: