Кекс със сушени смокини, мед и орехи

Парченце златна есен
Източник: Бон Апети
Дата: 31.10.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 яйца
250 г захар
100 мл прясно мляко
100 г краве масло (на стайна температура)
400 г брашно
100 г орехи
100 г сушени смокини
1 пакетче бакпулвер
1 пакетче бурбонска ванилова захар
200 г мед
пудра захар за поръсване



Начин на приготвяне:
1
Кекс със сушени смокини, мед и орехи
Яйцата се разбиват със захарта до побеляване.
2
Кекс със сушени смокини, мед и орехи 2
Добавят се маслото и млякото и отново се разбива.
3
Кекс със сушени смокини, мед и орехи 3
Брашното се сипва в купа.
4
Кекс със сушени смокини, мед и орехи 4
Орехите и смокините се накълцват, слагат се при брашното и се разбърква.
5
Кекс със сушени смокини, мед и орехи 5
Добавят се ваниловата захар и бакпулверът, и се разбърка отново.
6
Кекс със сушени смокини, мед и орехи 6
Течните съставки се смесват със сухите и се разбърква внимателно – до хомогенизиране.
7
Кекс със сушени смокини, мед и орехи 7
Тестото се изсипва във форма за кейк с дупка в средата.
8
Кекс със сушени смокини, мед и орехи 8
Пече се в загрята на 170 градуса фурна до готовност – 45 минути.
9
Кекс със сушени смокини, мед и орехи 9
Кексът се изважда от формата.
10
Кекс със сушени смокини, мед и орехи 10
Обръща се и се залива с меда, докато е още топъл.
11
Кекс със сушени смокини, мед и орехи 11
Преди да се нареже, се поръсва с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (17)
17.
Изпрати
лично съобщение

14.01.2017
Вкуснен кейк. Направих го за неделното кафе.
16.
Изпрати
лично съобщение

16.06.2016
Част от сместа сложих във форма за мъфини. Детето беше очаровано.
15.
Изпрати
лично съобщение

14.06.2016
Много вкусен :)
14.
Изпрати
лично съобщение

18.12.2015
Много вкусен.Нямах сушени смикини и ги замених със стафиди. Харесват ми как се усещат парченцата орехи.
13.
Изпрати
лично съобщение

13.09.2015
да
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


127 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: