Кимчи

Корейска туршия
Източник: Бон Апети
Дата: 23.01.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1/2 глава китайско зеле
3 моркова
1 ряпа дайкон
1 глава чесън
60 г пресен джинджифил
2 люти тайландски чушки
3 с. л. кафява захар
3 с. л. фиш сос
2 с. л. червен пипер
200 мл бял винен оцет
200 г морска сол


Начин на приготвяне:
1
Кимчи
Джинджифилът се обелва, нарязва се наедро и се счуква в хаванче, заедно със скилидките чесън, нарязаните и почистени от семките чушки, 1 с. л. от солта и захарта. Прибавят се фиш сосът, червеният пипер и оцетът и се разбърква.
2
Кимчи 2
Зелето се реже наедро, слага се в тенджера с топла вода и останалата сол и се оставя да престои 30 минути. Отцежда се и се слага в купа.
3
Кимчи 3
Морковите и ряпата се обелват и се режат на пръчици, слагат се в купата при отцеденото зеле и се разбъркват с ароматната джинджифилова паста.
4
Кимчи 4
Прехвърлят се в големи буркани, притискат се с лъжица, така че да пуснат соковете си и се налива вода. Затварят се с капачка, оставят се на сухо и хладно място за една седмица, след което са готови за консумация.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

11.11.2017
Стана ПЕРФЕКТНО! Благодаря за рецептата! :*
2.
Изпрати
лично съобщение

08.01.2017
Лесно стана. Хареса ми пикантния вкус в суров вид. Всичко спазих в рецептата, с изключение на оцета, нямах бял винен и сложих сусамов оцет. С нетърпение очаквам да го опитам след седмица.
1.
Изпрати
лично съобщение

05.11.2015
Без фиш сос.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


185 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: