Кисело-сладки патладжани

Източник: Бон Апети
Дата: 18.10.2005
Кисело-сладки патладжани
 
Необходими продукти:
100 г обезкостени зелени маслини
2 патладжана
2 домата
1 глава лук
1 к. ч. олио
3 с. л. винен оцет
2 с. л. каперси
1 с. л. кафява захар
сокът от 1 лимон


Начин на приготвяне:
1
Кисело-сладки патладжани
Патладжаните се нарязват на еднакви кубчета. В тенджера с вода се слагат сокът от лимон и няколко лъжички сол, изсипват се патладжаните и се оставят да престоят 10-15 минути. След това се измиват, отцеждат се от водата и се подсушават.
2
Кисело-сладки патладжани 2
Лукът се нарязва надребно и заедно с патладжаните се поставя в намазнена с олио тава. Пекат се около 20 минути в предварително загрята на 180-200 градуса фурна. След това се добавят нарязаните на еднакви парчета домати.
3
Кисело-сладки патладжани 3
Зеленчуците се посоляват и се поливат с разтворената в оцета захар. Добавят се каперсите и нарязаните на парченца маслини. Разбърква се. Пече се при температура 180-200 градуса още 15-20 минути. Охлажда се и се сервира като предястие или гарнитура.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: