Кокосова торта с ягоди и банани

Източник: Nina
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 18.06.2019
Кокосова торта с ягоди и банани
 
Необходими продукти:
200 г сирене „Маскарпоне“
250 мл течна сладкарска сметана (студена)
200 г кокосови стърготини
200 г ягоди
2 банана
400 г бишкоти
50 мл прясно мляко
2 с.л. какао


Начин на приготвяне:
1
Сметаната се разбива за 2-3 минути, трябва да е средно разбита.
2
Маскарпонето се разбърква с телена бъркалка, трябва да стане кремообразно.
3
Сметаната се смесва с маскарпонето, добавят се 150 г кокосови стърготини и се разбърква.
4
Прясното мляко се затопля до 36 градуса и се сипва в широка чиния, удобна за потапяне на бишкотите. В млякото се разбърква какаото.
5
Част от бишкотите се топят в млякото и се подреждат на дъното на правоъгълна тава. Следват крем, шайби ягоди, отново крем, потопени в мляко бишкоти, крем, шайби банани и крем.
6
Тортата се поръсва с останалите кокосовите стърготини и се оставя в хладилник за няколко часа.

Съвет:
Течната сметана трябва да е от хладилника.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: