Крем супа от кореноплодни с гъби кладница

Ароматна, засищаща и неподозирано вкусна
ТИТЛА: Чирак
Дата: 12.03.2023
Крем супа от кореноплодни с гъби кладница
Крем супа от кореноплодни с гъби кладница
Крем супа от кореноплодни с гъби кладница
 
Необходими продукти:
400 г гъби кладница
2 глави лук
2 моркова
300 г глава целина
6 скилидки чесън
1 корен пащърнак
1 корен магданоз
1 л зеленчуков бульон
200 мл прясно мляко
5 с.л. олио
50 г краве масло
2 стръка магданоз
2 ч.л. чили сос
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Морковите, пащърнакът и коренът магданоз се обелват и се нарязват на кубчета. Лукът се нарязва на ситно. Около 100 г от целината се заделя, а останалата се реже наедро.
2
Гъбите се почистват, като се отстраняват по-твърдите части, които се нарязват на кубчета, а останалата част се накъсва на ленти.
3
Лукът се запържва в олиото, към него се добавят кубчетата гъби и останалите зеленчуци.
4
Заливат се с 1 л зеленчуков бульон, посолява се и се готви, докато зеленчуците омекнат.
5
След това се пасира, добавят се млякото и чили соса и се посолява на вкус.
6
Заделените ленти кладница се запържват в маслото с малко сол. Оставят се да омекнат и да се карамелизират.
7
Супата се поднася със запържените гъби.

Съвети:
Препоръчително е супата да се поднесе топла.
Вместо мляко може да се ползва зеленчуков бульон.

Съвет:
Препоръчително е супата да се поднесе топла. Вместо мляко може да се ползва зеленчуков бульон.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: