Леща с поширани яйца

Дата: 10.10.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г черна леща (белуга)
200 г краве сирене
100 г бейби спанак
50 мл зехтин
4 яйца
3 скилидки чесън
1 глава лук
1/2 глава резене
1 с. л. доматен концентрат
1 с. л. червен винен оцет
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Леща с поширани яйцаЛещата се вари във вода до готовност, след това се отцежда.
2
Леща с поширани яйца 2Лукът и резенето се нарязват на кубчета и се запържват в зехтина. Щом омекнат, се добавя наситненият чесън.
3
Леща с поширани яйца 3Запържва се за кратко и се сипва доматеният концентрат.
4
Леща с поширани яйца 4Разбърква се, добавя се спанакът и се пържи 1–2 минути. Сипва се сварената леща, овкусява се със сол и черен пипер и съдът се дърпа от огъня.
5
Леща с поширани яйца 5Яйцата се пошират в подсолена вода с оцет под точката на кипене. Жълтъкът трябва да остане рохък.
6
Леща с поширани яйца 6Лещата се сервира с яйцата, натрошено сирене и по желание – с препечен хляб.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


134 ДУШИ ОНЛАЙН
Антония коментира рецептата Дип от леща и чушки
Антония коментира рецептата Гюзлеме
Ogi Marinov се регистрира в сайта.
Емилия коментира рецептата Печен крем с ябълки и орехи
Iva Daskalova се регистрира в сайта.
Lysi Chavdarova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта