Леща с поширани яйца

Интересна безмесна идея
Източник: Бон Апети
Дата: 07.04.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г черна леща (белуга)
200 г краве сирене
100 г бейби спанак
50 мл зехтин
4 яйца
3 скилидки чесън
1 глава лук
1/2 глава резене
1 с. л. доматен концентрат
1 с. л. червен винен оцет
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Леща с поширани яйца
Лещата се вари във вода до готовност, след това се отцежда.
2
Леща с поширани яйца 2
Лукът и резенето се нарязват на кубчета и се запържват в зехтина. Щом омекнат, се добавя наситненият чесън.
3
Леща с поширани яйца 3
Запържва се за кратко и се сипва доматеният концентрат.
4
Леща с поширани яйца 4
Разбърква се, добавя се спанакът и се пържи 1–2 минути. Сипва се сварената леща, овкусява се със сол и черен пипер и съдът се дърпа от огъня.
5
Леща с поширани яйца 5
Яйцата се пошират в подсолена вода с оцет под точката на кипене. Жълтъкът трябва да остане рохък.
6
Леща с поширани яйца 6
Лещата се сервира с яйцата, натрошено сирене и по желание – с препечен хляб.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

20.04.2021
Много вкусно се получи!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: