Крем супа с картофи и бекон

Източник: Бон Апети
Дата: 29.04.2010
Крем супа с картофи и бекон
 
Необходими продукти:
200 г картофи
100 г пресен лук
100 г бекон
2 с. л. зехтин
1 с. л. заквасена сметана
сол и бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Картофите се почистват, обелват се, режат се на кубчета и се запържват за 2–3 минути в сгорещения зехтин.
2
Наливат се 500 мл гореща вода, добавя се наситнения пресен лук и всичко ври около 10 минути. Прибавя се сметаната, овкусява се със сол и пипер и супата се пасира.
3
Беконът се нарязва на ленти, които се запичат в сух тиган или в сгорещена до 180 градуса фурна за около 10 минути.
4
Преди да се сервира, порциите супа се украсяват с парчета бекон.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

17.11.2015
страхотна, лесна, лека супичка
1.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2015
Тази супа стана часта от кулинарното ни меню всяка седмица.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: