Кюфтенца „Терияки“

Дата: 17.10.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г кайма (смес)
1 яйце
90 г галета
30 г пресен джинджифил
2 с. л. соев сос (с по-малко сол)
2 стръка пресен лук
1 скилидка чесън
черен пипер на вкус
за „Терияки“ глазурата:
125 мл Kikkoman Терияки сос с чесън
20 г пресен джинджифил
1 с. л. царевично нишесте
1 с. л. оризов оцет
за оризовите топки:
200 г ориз „Басмати“
за поднасяне:
2 стръка пресен лук
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Кюфтенца „Терияки“Джинджифилът се обелва и се настъргва.
2
Кюфтенца „Терияки“ 2Чесънът се стрива на паста.
3
Кюфтенца „Терияки“ 3Пресният лук се реже на ситно.

4
Кюфтенца „Терияки“ 4Каймата се смесва с наситнените продукти.
5
Кюфтенца „Терияки“ 5Прибавят се яйцето, галетата, соевият сос и черен пипер на вкус.
6
Кюфтенца „Терияки“ 6Разбърква се много добре.

7
Кюфтенца „Терияки“ 7Оформят се кюфтенца и се подреждат в тава с незалепващо покритие. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна (с вентилатор) до златисто – около 20 минути.

8
Кюфтенца „Терияки“ 8Оризът се измива, залива се с 400 мл вода, похлупва се и се слага на котлона да заври. Силата на огъня се намалява, и оризът се оставя да къкри около 20 минути. Дърпа се от котлона и се охлажда.


9
Кюфтенца „Терияки“ 9Глазурата се приготвя, като в касерола се смесват Терияки сосът с чесън, оцетът и настърганият джинджифил. Загряват се на умерен огън.
10
Кюфтенца „Терияки“ 10Царевичното нишесте се разтваря в малко студена вода.
11
Кюфтенца „Терияки“ 11Прибавя се към глазурата.
12
Кюфтенца „Терияки“ 12Готви се на умерен огън, докато сосът започне да се сгъстява. Дърпа се от огъня.

13
Кюфтенца „Терияки“ 13Печените кюфтенца се поднасят върху ориза.
14
Кюфтенца „Терияки“ 14Заливат се с глазурата.
15
Кюфтенца „Терияки“ 15Поръсват се с нарязан пресен лук.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


161 ДУШИ ОНЛАЙН
nikim1 се регистрира в сайта.
КухненскоБедствие коментира рецептата Тиквена супа
Mandarina Brauswetter коментира рецептата Пияни моркови
Daniela Androva се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Фритата с гъби и праз
Николай Цветков се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта