Кюфтета от леща и нахут

Засищаща и здравословна храна за постещи и вегетарианци
Източник: Enjoint
ТИТЛА: Чирак
Дата: 16.12.2015
Кюфтета от леща и нахут
Кюфтета от леща и нахут
Кюфтета от леща и нахут
Кюфтета от леща и нахут
Кюфтета от леща и нахут
 
Необходими продукти:
400 г леща (от консерва)
250 г нахут (от консерва)
1 глава лук
1/2 връзка магданоз
3 скилидки чесън
3 с. л. галета
зехтин
чубрица
кимион
сух босилек
сол и черен пипер


Начин на приготвяне:
1
Нахутът, лукът, чесънът и магданозът се смилат в кухненски робот.
2
Лещата се отцежда от течността и се прибавя към сместа.
3
Добавят се останалите подправки на вкус, като е добре да слагате смело, тъй като и лещата и нахутът не са овкусени и лесно поемат вкусове и аромати.
4
Накрая добавете зехтина.
5
Оформете кюфтета от сместа и ги подредете в тава, застлана с хартия за печене.
6
Полейте кюфтетата с малко зехтин и ги изпечете в умерено загрята фурна, докато получат златистокафяв цвят.
7
Сервирайте със сос тартар, или със сос по избор. Бирата също е по предпочитание.



Съвет:
Може да си сварите лещата и сами, но повярвайте ми, пробвал съм и не е възможно да се постигне точната степен на сваряване, която има консервираната леща.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

25.10.2017
Точно каквото търсех - вкусна и малко по-различна вегетарианска рецепта!
1.
Изпрати
лично съобщение

21.04.2016
Бързи и вкусни :-)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: