Ладу

Различни, интересни и вкусни домашни бонбони
Източник: Елена Миланова
ТИТЛА: Готвач
Дата: 21.12.2016
Ладу
 
Необходими продукти:
200 г брашно от нахут
100 г пречистено масло
50 г й кашу (сурово)
1/3 ч. ч. пудра захар
3 шушулки кардамон


Начин на приготвяне:
1
Брашното се запържва в маслото за няколко минути, при непрекъснато разбъркване. Леко покафенява и изпуска много приятен аромат.

2
Семенцата от шушулките кардамон се изваждат, смилат се и се прибавят към брашното, заедно със смлените ядки. Разбърква се за няколко секунди и се дърпа от огъня. Оставя се да се охлади.

3
Сипва се пудрата захар и се разбърква. Оставя се да изстине напълно.

4
С ръце се оформят топчета, като сместа се притиска хубаво между пръстите, защото е леко трошлива.


Съвет:
Работи се с тънки ръкавици, за да може маслото да се отпусне по-лесно от топлината на пръстите и бонбоните да се оформят добре.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

18.08.2020
Интересен вкус
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Елена се регистрира в сайта.
krastana коментира рецептата Брауни с ягоди
Николай се регистрира в сайта.
Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: