Лесна шоколадова торта

Източник: Памела
ТИТЛА: Чирак
Дата: 29.07.2015
Лесна шоколадова торта
 
Необходими продукти:
за блата:
3 яйца
100 г захар
200 г кисело мляко
1 пакетче ванилова захар
30 г какао
50 г краве масло
200 г брашно
1 бакпулвер
70 мл инстантно кафе

за крема:
200 г заквасена сметана
200 г течен шоколад (меланж)
100 г млечен шоколад


Начин на приготвяне:
1
Яйцата, захарта, киселото мляко, ванилията, маслото, брашното и бакпулверът се смесват.
2
Сместа се изсипва във форма за торта с подвижно дъно, покрито с хартия за печене.
3
Блатът се пече 25 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
4
През това време заквасената сметана се разбърква с лъжица. Течният и млечният шоколад се разтопяват на водна баня, добавят се към сметаната и се разбърква.
5
Готовият блат се напоява с кафето.
6
От шоколадовата смес върху хартия за печене се правят няколко запетайки и се оставят в хладилник за да стегнат.
7
Когато блатът изстине, се покрива с крема и се украсява със запетайките.
8
Тортата се оставя за 3 часа в хладилник, за да стегне.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


168 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: