Лигурийско ризото

Носи името на живописната италианска провинция Лигурия
Източник: Бон Апети
Дата: 13.02.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 1/2 ч. ч. ориз „Арборио”
1 глава лук
2 скилидки чесън
50 г сирене „Пекорино”
60 г кедрови ядки
3 ч. ч. зеленчуков бульон
1 ч. ч. бяло сухо вино
3 с. л. краве масло
2 с. л. зехтин
1 връзка пресен босилек
сол и бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лигурийско ризото

Лукът и чесънът се нарязват наситно. Запържват се в сгорещения зехтин, без да се карамелизират, само докато леко омекнат.

 


2
Лигурийско ризото 2

Към тях се добавя оризът, разбърква се. Налива се бялото вино и когато течността се изпари, се прибавя горещият бульон, малко по малко, като се разбърква непрекъснато.

 


3
Лигурийско ризото 3

Кедровите ядки се запичат на сух тиган. Пекориното се настъргва.

 


4
Лигурийско ризото 4

Когато оризът стане ал денте, се отстранява от котлона. Прибавят се пекориното, маслото, белият пипер, нарязаният наедро босилек и сол, ако има нужда.

 


5
Лигурийско ризото 5

Готовото ризото се поръсва с кедровите ядки.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
На драго сърце ,бих направила малка забележка:има домакини от провинцята-там,където не могат да се намерят някои продукти,пък и названието не им е ясно.Идвам за кой ли път до извода:България е само София. Благодаря.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


114 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: