Лимонов пай

ТИТЛА: Експерт готвач
Дата: 20.09.2018
Лимонов пай
Лимонов пай
Лимонов пай
 
Необходими продукти:
за блата:
200 г бисквити
60 г краве масло (разтопено и охладено)
2 с. л. захар

за лимоновия пласт:
6 жълтъка
1/2 консерва кондензирано мляко
сокът и кората от 3 лимона

за белтъчния пласт:
6 белтъка
1/2 ч. ч. захар
1 ванилия



Начин на приготвяне:
1
Бисквитите се натрошават и се смесват с маслото и захарта. Разбърква се добре, докато се получат влажни трохи. Бисвитената смес се разстила равномерно във форма за торта с подвижно дъно. Притиска се добре към дъното и се оформя малък борд. Пече 10 минути на 180 градуса. Изважда се от фурната и се охлажда.
2
Жълтъците се разбиват добре с миксер. Прибавя се кондензираното мляко, сокът и кората от лимоните. Разбърква се добре и се изсипва върху бисвитения блат. Пече се 30-40 минути на 140 градуса.
3
Белтъците се разбиват на твърд сняг и постепенно се прибавя захарта. Ароматизира се с ванилията. Белтъците се сипват на купчинки върху лимоновия пласт и се пекат на 140 градуса за около 10-15 минути, докато леко се втвърдят и покафенеят.
4
Паят се вади от фурната и след 5 минути с нож се отделя от стените на формата. Изчаква се да изстине и се прибира в хладилник за няколко часа.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


185 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: