Любимият ми ябълков сладкиш

Съвършенство от бискивити, масло и пандишпан
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 11.11.2018
Любимият ми ябълков сладкиш
 
Необходими продукти:
3 големи ябълки
125 г краве масло
4 яйца
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. брашно
1/2 ч. л. ванилия
1 ч. л. канела
1 пакет бисквити с масло


Начин на приготвяне:
1
Маслото разтопих директно в тавата, в загрята фурна. Върху него подредих бисквитите, като запълних празните места с по-малки парченца.
2
Отгоре разположих обелените и нарязани на филии с дебелина около 0,5 см. ябълки (не трябва да са много тънки). Добре е да са плътно наредени. И е по-добре да има повече плодове. Поръсих ги с канелата.
3
В купа разбих на пухкав крем яйцата, захарта и ванилията. Вече без миксер добавих пресятото брашно, разбърках добре и го изсипах равномерно в тавата.
4
Пекох в загрята на 160 градуса фурна около 35 минути, до златиста коричка и суха клечка. Не знам защо, но най-горния слой се получава хрупкав. На колегите ми това се хареса твърде много, но ми се иска да е по-лесен за разрязване. Още топъл, поръсих сладкиша с пудра захар, изчаках да се охлади напълно и отрязах първото парче.


Съвет:
Използвах тава с размери 32 х 25 см.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

11.11.2020
според мен основата трябва да се промени - например натрошени бисквити с масло. иначе рецептата е добре позната в гърция.
3.
Изпрати
лично съобщение

10.11.2020
Долната част с бискитите стана доста суха.
2.
Изпрати
лично съобщение

26.10.2020
Чудесен , сочен и пухкав. За да стане по-групкав направих бисквитките .
1.
Изпрати
лично съобщение

22.10.2020
ПЪЛЕН ПРОВАЛ. Следвах стъпка по стъпка, пълен провал!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Athanasios Tsalkatis се регистрира в сайта.
Nevena коментира рецептата Овчарски пай
Елена се регистрира в сайта.
krastana коментира рецептата Брауни с ягоди
Николай се регистрира в сайта.
Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: