Крем с тиква „Албена“

Кадифен вкус на тиква и ванилия
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 11.11.2018
Крем с тиква „Албена“
 
Необходими продукти:
1 л прясно мляко
1 кг тиква „Цигулка“ (почистена)
60 г нишесте
1 ч. л. ванилия
10 с. л. захар
3 с. л. краве масло

за декорация:
200 мл течна животинска сметана (за разбиване)


Начин на приготвяне:
1
Почистената от корите тиква, нарязах на малки парчета, сложих в тенджера, залях с 1 1/2 ч. ч. вода, добавих 2 с. л. захар и маслото, и варих на тих огън до пълното омекване на тиквата и изпаряване на течността. Пасирах тиквата до гладка смес и оставих настрана.
2
В друга тенджера сложих млякото, като предварително отделих 1/2 ч. ч. за разтваряне на нишестето. Добавих захарта и ванилията. Когато млякото завря, махнах тенджерата от котлона и добавих на тънка струйка разтвореното нишесте. Върнах отново на огъня, само да кипне. Добавих пасираната тиква, разбърках много добре и отново сложих на котлона, само да заври. Когато това се случи, окончателно отстраних тенджерата.
3
Разпределих крема в чаши и го оставих да изстине. През това време разбих на гъст сняг сметаната, като към края добавих 2 с. л. захар (или на вкус). Шприцовах рози във всяка чаша с крем и оставих в хладилника до пълно охлаждане и стягане. Преди сервиране, поръсих с малко орехов крокант.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


162 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: