Макарони на фурна

Дата: 14.02.2018
Източник: Веселин Стоев
ТИТЛА: Помощник готвач
Макарони на фурна
 
Необходими продукти:
100 г брашно
100 г краве масло
400 мл прясно мляко
400 г паста „Пене ригате“
300 г кашкавал
2 триъгълничета топено сирене (по избор)
1/2 ч. л. индийско орехче
1 ч. л. горчица
чери домати
пресен босилек
сол и бял пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
За да приготвите бешамеловия сос разтопете маслото в малка тенджера и добавете брашното. Бъркайте енергично с телена бъркалка. Добавете прясното мляко на тънка струйка и при непрекъснато бъркане. Бъркайте, докато по повърхността се появят балончета и сосът започне да се сгъстява.
2
Добавете пастата и разбъркайте добре. Сипете 4 ч. ч. вода и разбъркайте. Варете 10 минути и свалете от котлона.
Добавете настъргания кашкавал и топеното сирене. Овкусете със сол, черен пипер, горчицата и индийското орехче.
3
Прехвърлете сместа в тавичка и печете 15 минути в предварително загрята на 170 градуса фурна.


4
Сервирайте ястието, гарнирано с разполовени чери домати и поръсено с наситнен пресен босилек.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Kameliya коментира рецептата Миди с ориз по бургаски
Ivailo Hlebarov се регистрира в сайта.
Красимир коментира рецептата Брауни с течен шоколад
Dimitar Nikolov Dimitrov се регистрира в сайта.
Petyo Enchev се регистрира в сайта.
Албена се регистрира в сайта.
Veneta Filipova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта