Медени пилешки гърди

Поднесени върху канапе от спаначена салата с пащърнак
Източник: Бон Апети
Дата: 26.02.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г пилешки гърди
1/4 ч. ч. мед
1/4 ч. ч. прясно мляко
1/4 ч. ч. сол за саламурата
1 ч. ч. брашно
3 ч. ч. студена вода
1 ч. л. черен пипер
1/2 ч. л. сух чесън
1/2 ч. л. сух лук
1/2 ч. л. сол за брашнената смес
лют червен пипер на вкус
олио за пържене

за гарнитурата:
200 г спанак
1 глава червен лук
1 корен пащърнак
50 мл зехтин
2 с. л. бял балсамов оцет
1 щипка сух кервиз
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Медени пилешки гърди

Водата се смесва със солта и меда и се разбърква, докато се разтворят.

 


2
Медени пилешки гърди 2

В получената саламура се поставя пилешкото и се притиска с чиния. Оставя се да престои 1 час в хладилник.

 


3
Медени пилешки гърди 3

След това се изважда,  залива се млякото и се оставя да престои на стайна температура за 15 минути.

 


4
Медени пилешки гърди 4

Брашното се смесва с черния пипер, солта, чесъна, лука и лютия пипер.

 


5
Медени пилешки гърди 5

Пилешкото се овалва в брашнената смес. Поставя се върху скара и се оставя да изсъхне за 15 минути.

 


6
Медени пилешки гърди 6

Олио се загрява на 175 градуса в тенджера и месото се пържи за 7–8 минути на маслена баня.

 

 


7
Медени пилешки гърди 7

Изважда се и се оставя да се отцеди върху решетка за 5 минути.

 


8
Медени пилешки гърди 8

Спанакът се почиства и се нарязва натънко. Пащърнакът се настъргва. Лукът се нарязва на полумесеци. Слагат се в купа и се овкусяват със сол, черен пипер, керевиза, балсамовия оцет и зехтина. Разбърква се.

 


9
Медени пилешки гърди 9

Пилешките гърди се поднасят върху канапе от спаначената салата.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


146 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: